Ortodonti Nedir?
Ortodonti diş hekimliği branşının uzmanlık dallarından biridir. Uyumsuz ve çarpık dişlerin giderilmesini ve tedavisini yapan daldır.
Ortodontik Tedavi Ne Kadar Gereklidir?
Ortodontik tedavisi sadece estetik kaygısı nedeniyle yapılmamaktadır. İleride karşılaşılabilecek diş eti hastalıklarının önlenmesi, çene eklemindeki problemlerin giderilmesi ve konuşma bozukluğu olan kişilerin problemlerinin çözülmesi için yapılmaktadır.
Ağızdaki probleme göre hareketli, işlevsel veya sabit apareyler kullanarak tedaviye yapılmaktadır. İleri derecede olmayan basit sorunlar hastanın kendisi takıp çıkarabileceği lastik hareketli apareyler ile çözüme kavuşturulmaktadır.
Öncelikle ortodontik tedavilerden sonra sonu eren sorunların tekrarlanmaması için pekiştirme tedavilerini ihmal edilmemesi çok önemlidir.
Ortodonti ile Gülüşünüzü Nasıl İyileştirebilirsiniz?
Mükemmel gülüş sağlama ortodontinin ilgi alanlarından biridir. Ortodonti ile gülüşünüzü estetik hale getirmeniz mümkündür. Dişlerdeki çarpıklıkları gidermek için şeffaf plaklar kullanılabilir. Ağız ve çene uyumu, çene kapanış bozuklukları çözümlenir.
Ortodontik Tedavi Nasıl Yapılır?
Ortodontik tedavilerin nasıl bir yöntem ile düzeltileceği sorunun ne olduğu ile alakalıdır. Kişinin alt çenesinin önde ya da geride olması gibi çene bozukluklarında tedavi yöntemine hastanın yaşı da göz önünde bulundurularak karar verilir. Hasta eğer ki ergenlik çağındaysa ve bu sorun varsa ortodontik tekniklerle tedavi edilebilmesi mümkündür. Eğer hasta yetişkin ise bu sorun ortodonti ve cerrahi alanlarının işbirliği ile gerçekleştirilir. Uzun süre biberon veya yalancı emzik kullanmış kişilerde, parmak emme ve tırnak yeme gibi alışkanlıkları olanlarda bu çene problemleri gözlemlenmektedir. Bu problemin erken yaşta çözülmesi iskelet gelişiminin tamamlanması açısından da çok önemlidir.
Dilin olması gerekenden büyük olması ya da çekilmiş diş boşluklarının olması gibi durumlarda dişlerde aralanma oluşabilir. Ayrıca dişlerin tutunduğu çene yapısı küçük fakat dişler büyük ise dişler çeneye sığmaz ve çarpıklıklar oluşmaya başlar. Bit dişinin erken ya da geç çıkması da dişlerin çarpık olmasına neden olabilir. Zamanından önce düşen süt dişleri yerine kayan daimi dişler yüzünden yeni gelecek dişler çarpık olacaktır.
Ortodontik Tedavinin Amaçları
Bu tedavisinin yapılma amacı diş, çene, yüz kompleksini meydana getiren yapı taşları arasındaki bozuk ilişkileri saptamak, oluşmasını engellemek ve gerek görüldüğü takdirde düzelterek sistemin normal fonksiyonunu kazanmasını sağlamaktır.
Ortodonti Ne Yapar?
Diş ve çeneyi ilgilendiren problemlerin teşhisi ve tedavisi yapan diş hekimliği dalıdır. Çene, yüz ve diş bölgelerindeki bozuklukları gideren ortodonti uzmanları önleyici, düzeltici, çocuk ve yetişkin ortodonti alanlarında tedavi yapabilmektedirler.
Ayrıca bu uzmanlar diş hekimliği tedavilerinde de uzmandır. 20 yaş diş çekimleri, implant, çene kistleri, gömük dişler dolgu, endodonti ve protetik diş tedavilerinin yanı sıra gülüş tasarımı ve diş temizliği gibi işlemleri de gerçekleştirebilmektedir.
Neden Ortodontik Tedavi Olmalıyız?
Hastaların birçoğu dişlerindeki çarpıklıklardan dolayı oluşan estetik kaygı ile ortodontiste başvurur. Fakat dış çarpıklıkları estetiklin yanı sıra pek çok problemi de beraberinde getirebilmektedir. Çene kapanış bozuklukları sadece estetik bir problem değil aynı zamanda çiğneme ve konuşma bozukluklarına sebep olan bir sorundur.
Çarpık dişlerde ağız hijyenini sağlamak daha zor olduğu için dişlerde çürüme meydana gelmesi daha kolay olmaktadır. Aynı şekilde plak birikimi de çarpık dişler yüzünden ara yüzeylerde daha kolay birikir ve diş eti çekilmelerine, diş hastalıklarına sebep olur.
Dişlerdeki çarpıklık nedeni ile alt ve üst dişler kapanıkken üst üste gelemez. Bu da zamanla eklem problemlerini oluşmasına neden olur. Üst çenesi önde ya da dişleri olması gerekenden daha ileride olan çocukların veya bireylerin düşme ya da top çarpması gibi olaylardan daha çok etkilendiği gözlenmiştir. Bunun yanı sıra alt ve üst dişlerin arasında olması gerekenden fazla boşluk bulunan kişilerde bazı seslerin ve harflerin telaffuzu zorlaşır. Konuşma bozukluklarının sebep olur.
Çene ve dişlerdeki uyumsuzluk nedeniyle bazen çıkacak olan dişler yer bulamayıp gömülü olarak kalabilir. Gömülü olan dişler komşu dişleri köklerine zarar verir. Ayrıca gömülü dişlerin etrafında kistler oluşabilir ve patolojik sonuçlara sebep olabilir.
Ortodontik tedavi sayesinde Diş ve çene yapısı ideal hale getirilir.
Tüm bu sorunların giderilmesinin yanı sıra güzel bir gülüşe sahip olunur. Güzel bir gülüşe sahip olan ve güzel dişlere sahip olan kişilerin kendine olan özgüveni artar.
Türkiye’nin En İyi Ortodonti Uzmanı
Türkiye’de ortodontinin gelişimi 1975 yılından sonra diş hekimlerinin yurt dışında ortodonti eğitimi almasıyla başlamış bir daldır. Yurt dışında eğitim alarak uzmanlaşan diş hekimleri Türkiye’de ki üniversitelerde de bu eğitimleri vererek ortodonti uzmanı yetiştirmeye başlamıştır. Ortodontinin öneminin anlaşılması ile birlikte 90’lı yıllarda yaygınlaşmaya başlamış ve uzmanlık alanı olarak görülmeye başlanmıştır.
Ortodonti ile birlikte periodontoloji, diş ve çene cerrahisi, çocuk diş hekimliği, endodonti, restoratif diş tedavisi ve protetik diş tedavisi uzmanlık dalı olarak kabul edilmiş ve ayrı dallara ayrılmıştır.
Yurt dışından her gün onlarca kişi ortodonti tedavisi için Türkiye’ye gelmektedir. Ortodonti tedavisi için Türkiye’nin tercih edilme nedenlerinden biride doktorların başarısıdır. Diğer ülkelere nazaran fiyatların daha uygun olması da tercih sebebini arttıran faktörlerdendir.
Bizimle iletişime geçerek ayrıcalıklardan faydalanabilirsiniz.
- En iyi fiyat garantisi
- Gizli ödemelerle asla karşılaşmazsınız.
- Ücretsiz VIP Transferler ( Havaalanından – Otele ya da Kliniğe )
- Paket fiyatlarına konaklama dahildir.
Ortodonti Maliyeti Ne Kadardır?
Ortodonti tedavisinde net bir fiyat aralığı belirlemek doğru değildir. Ortodonti kişi özel yapılan bir işlem olduğundan herkes için farklı fiyat çalışması yapılır. Ortodonti fiyatını etkileyen faktörler şu şekildedir;
- Diş yapısındaki problemi şiddeti
- Operasyonda kullanılacak malzemenin çeşidi
- Kullanılacak malzemenin kalitesi
- Yapılacak olan işlemler
- Öngörülen tedavi süresi
Ortodonti Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Ortodontik olarak kabul edilen nedir?
Ortodontik tedavi küçük çocuklarda çene gelişimine yardım ederek dişlerin doğru çıkmasına yardımcı olurken yetişkinlerde var olan çarpıklık ve çene kapanış bozukluklarının düzeltilmesini sağlayan diş hekimliği dalıdır.
Ortodontist diş hekiminden farklı mıdır?
Ortodontist ile diş hekimi birbirinden tamamen farklı değildir. Sadece içlerinde bazı temel farkları barındırırlar.
Genel diş hekimleri diş ve diş etlerinin sağlığına yönelik tedavileri gerçekleştirir. Ortodontistler ya da ortodonti uzmanları ise çene bozuklukları, diş dizilimleri ve ağız çene ilişkisi ile ilgilenir.
Ortodonti diş teli demek mi?
Ortodonti halk arasında diş teli olarak bilinse de sadece diş teli operasyonu değildir. Ortodonti diş dizilimindeki bozuklukları gidermek ve ağız çene ilişkisi düzeltmek için uğraşan diş hekimliği dalıdır. Bu sorunlar sadece diş teli sayesinde çözülmez şeffaf plaklar da aynı sorunları çözebilen alternatif ürünlerden biridir