Mide Botoksu Nedir? 2023
Kilo verme yöntemlerinden biri olan mide botoksu, midenin belirli bölgelerine endoskopik yöntemle botulinum toksini enjekte edilmesi işlemidir. Cerrahi bir yöntem olmadığı için kesi gerektirmeyen botoks tedavisi 20 kiloya kadar vermeyi hedefler. B
otoks ile açlık hormonu ghrelin seviyesi düşer. Ancak mide asidi salgısı azalır ve mide boşalması yavaşlar. Bu durum hastaya iştah azalması ve açlığın gecikmesi ile yansır. Gecikmiş mide boşalması, yemeklerden sonra kan şekerinin ani yükselmesi ve düşmesi için etkili olurken, aynı zamanda kişilerin gün boyunca daha stabil kan şekeri seviyelerine sahip olmalarına da yardımcı olur.
Mide Botoksu Nasıl Yapılır?
Mide botoksu ağız ve endoskop kullanılarak ağrısız bir enjeksiyon işlemidir. İşlem sırasında genel anestezi gerekmez ve bu işlem diğer obezite tedavi işlemleri gibi cerrahi bir işlem olarak kabul edilmez. Bu, kullanılan işlemi kesinlikle güvenli ve zararsız hale getirir.
Hastalara uygulanan botoks miktarı hastanın sağlık durumuna göre değişiklik göstermektedir. Yaklaşık 15 dakika süren botoks işlemi hastada ağrı oluşturmaz. Bu işlem ameliyat gerektirmediği için kişinin vücudunda herhangi bir kesi yapılmamaktadır. Oral bir yöntem olduğu için işlemden sonra hasta birkaç saat müşahede altında tutulup taburcu edilir.
Mide Botoksunun Yan Etkileri Nelerdir?
Botoks işlemi yaptıranlar uygulama günü ve 2-3 gün içerisinde bu yöntemin etkilerini görmeye başlarlar. Yöntemi kullandıktan 2 veya 3 gün sonra kişinin açlık hissinde yavaşlama ve azalma görülür. Sonuç olarak yaklaşık 2 hafta sonra hasta kilo vermeye başlar ve bu süreç yaklaşık 4-6 ayı bulabilmektedir. Çünkü karın bölgesine uygulanan botoksun etkisi 4 ile 6 ay arasında sona ermektedir. Bu nedenden dolayı yöntem vücutta kalıcı bir hasar bırakmaz.
Ayrıca vücudun diğer bölgelerine uygulanan hem mide botoksu hem de botoks işlemlerinin hiçbir yan etkisinin olmadığı bilinmektedir. Bu prosedür, mide botoksu ile sinir veya sindirim sisteminin olumsuz etkilenmemesi için karın düz kasları üzerinde çalışmak üzere tasarlanmıştır. Ancak bu yöntem, botoks uygulamasına alerjisi olan kas hastalığı olan kişilerde olumsuz reaksiyonlara neden olabilir. Bu nedenle bu tür sorunları olan kişilerde botoks kullanılmaz. Böylece olası yan etki ve risk önlenmiş olur.
Mide Botoksu Kimler İçindir?
- Mide botoksu; obezite cerrahisine uygun olmayan hastalar için uygundur.
- Cerrahi tedavi istemeyen hastalar için uygundur.
- Ek hastalıkları nedeniyle ameliyat olamayan hastalar için,
- Vücut kitle indeksi 25- 40 arasında olan hastalar için uygundur.
Mide Botoksu Kimler İçin Uygun Değildir?
Mide botoksu; Kas rahatsızlıkları olan kişiler için uygun değildir. Şiddetli gastrit veya mide ülseri olan hastalar da bu hastalıkların uygun tedavisi verilirse işlem için uygun olabilir.
Mide Botoksu İşleminin Faydaları Nelerdir?
Cerrahi bir yöntem olmadığı için kesi yapılmamaktadır. Sedasyon altında yapılır. Genel anestezi gerekli değildir. İşlem sadece 15- 20 dakikada tamamlanır. Bu endoskopik bir işlem olduğu için hasta işlemden hemen sonra günlük hayatına dönebilir. Hastanede yatmayı gerektirmez. Endoskopik bir operasyon olduğu için de operasyon sonrası ağrı olmaz.
Mide Botoksu ile Ne Kadar Kilo Vereceksiniz?
Endoskopik mide botoksu işleminde istenilen kilo kaybı 20 olmasına rağmen verilmesi gereken kilo; Diyet uyumu, egzersiz yapma süresi ve bazal metabolizma hızına göre değişir.
Mide Botoksu İşlemi Sonrası Hastanede Kalmak Gerekli Midir?
Botoks cerrahi bir işlem olmayıp ağızdan endoskopik olarak yapılmaktadır. Bu nedenle herhangi bir kesim yoktur. Gastrik Botoks işlemi sırasında hastalar anestezi ekibi eşliğinde uykuya dalarlar. İşlemden sonra hasta bilinci yerine gelir gelmez taburcu edilir. Hastanede yatış gerekli değildir. Aynı zamanda hastanın aynı gün içinde normal hayatına dönmesinde bir sakınca yoktur. Ancak işlem sırasında kişi sedasyon adı verilen kısa süreli bir anestezik maddeye maruz kalacağı için kişinin dikkat gerektiren herhangi bir şey yapmaması önerilir. Araç kullanımını da belirli bir süre için kısıtlamalıdır.
Mide Botoksu Kalıcı Mide Hasarına Neden Olur Mu?
Botoks tedavisinde kullanılan ilaçların etkileri 4- 6 ay gibi bir sürede tüm vücuttan atılır. Bu nedenle kalıcı bir etki yaratmaz.
Mide Botoksu Ne Kadar Süre Çalışır?
Mide botoksu işlemi gerektiğinde 6 ay ara ile 3 defaya kadar tekrarlanabilir.
Mide Botoksu Ne Zaman İşe Yarar?
Mide botoksu işlemi uygulandıktan 2-3 gün sonra açlık hissi yavaşlar ve azalır. Kilo kaybı 2 hafta sonra başlar. Botoks işlemi sadece midenin düz kasına uygulandığı için sinir hücrelerine veya bağırsak hareketlerine herhangi bir etkisi yoktur. Bu nedenle kabızlığın artmasına sebebiyet vermez. Botoks sonrası kişiye özel hazırlanan diyette bağırsakların işleyişi için besinin diyete dahil edilmesiyle kabızlıkta düzelme görülebilir.
Mide Botoksu İçin Yaş Sınırı Var Mı?
Uygun kriterlere sahip herkese uygulanabilir. Alt yaş sınırı 16’dır ve üst yaş sınırı, sedasyon ve anestezi ile başa çıkabilecek kişileri içerir.
Botoks Tedavisi Ne Kadar Sürer?
Ortalama işlem süresi 20 dakikadır.
Mide Botoksunun Zayıflama Garantisi Var Mı?
Hiçbir yöntemin kilo verme garantisi yoktur. Sihirli bir tedavi şekli olarak görmek doğru değildir. Botoksun iştahı azalttığı ve diyet yapmayı desteklediği bilinmektedir. Ancak botoks uygulamasından sonra karbonhidrat alımı yüksek ve sağlıksız beslenen hastalarda uygulamanın başarısız olma olasılığı vardır.
Mide Botoksu Fiyatı Ne Kadar?
Uygulaması özellikle Türkiye’de son 2 yıldır yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Endoskopik prosedür (halk dilinde mide tüpü) yaklaşık 10-20 dakika sürer. Bunu uygulayan merkezler ise 300- 700 Euro arasında değişen fiyatlarla bu uygulamayı gerçekleştiriyor.
Mide Botoksu Tehlikeli Mi?
Botoksun aşırı kullanıldığında kişinin birçok organ ve sistemine zarar verebilecek bir madde olduğunu unutmayınız. Örneğin istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir: kardiyak aritmi, ani ölüm, nörolojik yan etkiler, kalp krizi, mide nekrozu.
Botoks Sonrası Mide Nekrozu Nedir?
Ne yazık ki, çoğu olumsuz durumda en yaygın nedendir. Mide nekrozu, midenin o bölgesine püskürtülen botoks nedeniyle midenin çürümesi (nekrozu) ve ardından midenin delinmesidir. Bu durum çok tehlikeli olmakla birlikte çoklu organ yetmezliğine ve ölüme neden olabilir.
Botoks Tüm Vücuduma Yayılır Mı?
Çalışmalar, botoks ameliyatından sonra sistemik bir yayılma olmadığını göstermiştir ve lokal olarak sinir iletimini tamamen bloke ettiği, böylece açlığı geciktirdiği gözlemlenmiştir.
Mide Balonundan Farkı Nedir?
Mide balonu kilo kaybı için endoskopik prosedürlerden biridir. Ancak hastaya bağlı olarak mide balonunun hacminin zaman zaman ayarlanması gerekir ki bu da her seferinde endoskopi gerektirir. Botoks tek uygulama ile 3- 6 ay boyunca etkili bir iştah rahatlaması sağlar. Mide balonunda midede yabancı bir cisim bulunması nadiren mide bulantısına neden olur. Ayrıca birçok hasta mide balonu çıkarıldıktan sonra aniden iştahın tekrarlamasından şikayet etmektedir. Bu sayede botoksun etkisi yavaş yavaş geçtiğinden iştahta ani bir artış olmaz, iştah yavaş yavaş normale döner.
En uygun Mide Botoksu fiyatları için curefinding.com üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.