Liposuction Nedir?
Liposuction bölgesel zayıflama yöntemi ile verilemeyen yağların vücuttan uzaklaştırma işlemidir. Bu işlem sayesinde vücuda daha iyi bir görünüm kazandırılır. Halk arasında yağ aldırma operasyonu olarak da bilinmektedir. Yağ aldırma işlemi geçmişten günümüze kadar en çok kullanılan estetik operasyonlardan bir tanesidir. Yağ aldırma yöntemi ile kalça, basen, karın, bel, diz bölgesindeki inatçı yağlanmalardan ve fazlalıklardan kurtulmak mümkündür.
Bu işlem çeşitli yöntemlerle daha akışkan hale getirilen yağ dokularının 1 ila 2 milimetrelik kesiler içinden 2 ile 3 milimetre çapında ince uzun aletler kullanılarak vakumlanması ile yapılmaktadır.
Liposuction Kimlere Yapılabilir?
Liposuction bir cerrahi operasyondur. Bu nedenle işlemde öncelik doktorun görüşüdür. Yağ aldırma işlemi asla ve asla bir zayıflama yöntemi değildir. Bu yöntem ile yalnızca bölgesel incelmeye sağlayabilirsiniz. Bölgesel incelme sayesinde vücut hatları daha düzgün bir hal alır. Eğer bölgesel yağlanma dışında bir kilo probleminiz varsa öncelikli olarak kontrollü bir şekilde spor ve diyet programı uygulayarak bu fazla kilolardan kurtulmanız gerekir. Diyet ve sporla verilemeyen inatçı yağlarda yağ aldırma yöntemine başvurulabilir.
Bu işlem sistemik bir sağlık problemi bulunmayan herkese uygulanabilmektedir. Kişinin hamile olmaması ya da yeni doğum yapmamış olması gerekmektedir. Sistemik sağlık problemleri olan kişilerde de Bu işlem uygulanmadan önce bir takım testler yapılır ve riskler belirlenir. Riskler belirlendikten sonra bu durumlara karşı gerekli önlemler alınır ve işlem sonrasında gerçekleştirilebilir.
360 Liposuction Nedir?
360 liposuction işlemi vücudun yukarıdan aşağıya doğru şekillendirme işlemine verilen isimdir. Öncelikle hastanın vücut şekli ve estetik sorunları belirlenerek operasyon planlanır. 360 yağ aldırma işleminde gıdı bölgesine bir sorun yoksa, sırt bölgesine, kollara, basenlere ve iç bacağı kadar ilerleyerek yapılır. Operasyon öncesi hastanın fikri çok önemlidir. Muayene sonrasında hangi bölgelere yağ aldırma işlemi uygulanacağı hastaya bildirilir ve onay alındıktan sonra ameliyat planlanır.
Lipo ve Lazer Liposuction Arasındaki Fark Nedir?
Lipo ve lazer liposuction işlem arasındaki en temel fark yağ dokularının vücuttan atılma şeklidir. Hipoksi yönteminde yağ dokuları vücuttan vakumlanarak atılırken lazerle yağ aldırma işleminde yağ idrar yoluyla atılmaktadır.
Yağ dokusu idrarla atılamayacak kadar yüksek ve çok olduğu durumlarda lazer yağ aldırma yöntemi kullanılamaz. Bu durumlarda direkt yağ aldırma işlemi uygulanır.
Liposuction Nasıl Çalışır ve Liposuction Ameliyatı Çeşitleri Nelerdir?
Yağ aldırma yöntemi ya alma operasyonu olarak da adlandırılan bir işlemdir. Bu ameliyat yapılırken birbirinden farklı yöntemler kullanılabilmektedir. Herkesin vücut yapısı ve bölgesel yağlanması farklı olduğu için uygulanacak yöntem muayene sonrası belirlenmektedir. 3 farklı yöntem kullanılabilmektedir.
Islak Teknik Liposuction
Bölgesel yağlanmanın olduğu bölgedeki yağ hücrelerini sıvı doldurularak şişirilme yöntemi ile deri üzerinden yapılan kesiler ile vakum cihazı yardımıyla bu hücrelere ulaşılarak emilme işlemi yapılır.
Ultrasonik Liposuction
Bu yöntemde küçük boncuklar kullanılmaktadır. Küçük boncuklar yardımı ile hedeflenen yağlanma bölgesine ulaşılır. Bu noktalar sayesinde alana titreşimler uygulanır. Bu titreşimler sayesinde deride oluşturulan kesiden vakumlama yöntemi yağ tabakasına ulaşılır ve yağ tabakası çekilir.
Lazer Liposuction
Lazer yağ aldırma yönteminde ise lazer ışınları kullanılarak bölgesel yağlanmanın olduğu YERDEKİ yağ hücrelerini ışın gönderilir. Daha sonra yine deri üzerinde milimetrik kesiler açılarak yağ emilim işlemi gerçekleştirilir.
Liposuction Vücudumuzun Hangi Bölgelerine Yapılır?
- Karın
- Basen
- Kalça
- Üst kol
- Uyluk
- Alt ve iç bacak
- Çene altı ve boyun
- Erkeklerde göğüs küçültme
Yukarıda sıraladığımız bölgelerde yağ aldırma işlemi gerçekleştirilebilmektedir.
Kol Liposuction
Gölgesinde oluşan yağlanma maalesef verilmesi ve kurtulması en zor olan bölgedir. Egzersiz yapmak yağlanmayı azaltabilir fakat tamamen yağlanmanın önüne geçmez. Kol yağ emme yöntemi ile kol derisinin altında bulunan istenmeyen yağ dokularının çıkarılması işlemidir.
Çene ve Boyun Liposuction
Sadece boyun alt kısmına ve orta hat çene altına uygulanan bir yöntemdir.
Yüz Liposuction
Yüz bölgesinde özellikle de yanaklardaki fazla yağlar kişiye daha kilolu ve yaşlı gösterebilmektedir. 100 yağ aldırma işlemi cerrahi olarak yağı çıkarılmasını kapsar. Fakat bu işlem yüz liposuction uygulaması değildir. Yüzdeki yağların giderilmesi için özellikle de yanaklardaki yağlardan kurtulmak için liposuction işlemi yapılamaz. Yüz yağ aldırma yöntemi kullanılması gerekir.
Yüz bölgesi özellikle yanaklar liposuction uygulaması için uygun bölgeler değildir. Yüz bölgesinde liposuction işlemi sadece çene altı bölgesinde yapılmaktadır. Yanak ve yüzdeki yağların alımı bişektomi denilen yöntem ile gerçekleştirilir.
Karın Liposuction
Karın yağ aldırma işlemi alt ve üst göbek kısımları ve göbek deliğinin çevresindeki yağ alanını kapsamaktadır.
Operasyona bağlı olarak kişinin deri altına yaklaşık 3 ila 5 litre arasında yağ dokusu alınabilmektedir. İşlem sırasında bir miktar yağ deri altında bırakılmalıdır. Bunun başlıca nedeni insan vücudunun bir miktar deri altı yağına ihtiyacının olmasıdır.
Yağ aldırma işleminden sonra kişinin karın bölgesi bandajlanır. Operasyon sonrasında hastanın ortalama 30 gün boyunca korse kullanımı gerekir.
Ortalama 6 ay sonra vücut kendini toparlayacaktır.
Popo Liposuction
Popo yağ aldırma yöntemi ile kalça kısmındaki inatçı yağlardan kurtulmanız mümkündür. Ayrıca popo kaldırma ve popo büyütme işlemlerinde de liposuction yöntemi kullanılmaktadır. Bu işlemlerde vücudun yağlanma olan bölgesindeki yağ liposuction yöntemi ile alınarak popoya enjekte edilir.
Kalça ve Uyluk Liposuction
Uyluk bölgesi kalçadan diz eklemi ne kadar olan bölgeye denir. Yağ aldırma işlemi bacak sıkılaştırma işlemi için kullanılan yöntemler arasında en iyisi olarak kabul edilir.
Bacak ve Ayak Bilekleri Liposuction
Bacak liposuction işleminde yağlar bacağın farklı bölgelerinden alınabilmektedir. Bu hususta önemli olan hastanın en çok şikayetçi olduğu bölgeyi belirtmesidir. Operasyon genel anestezi ile birlikte gerçekleştirilir. Deri üzerindeki mikro kesilerden kanül yardımı ile inatçı yağ dokusu vücut dışına çıkarılır.
Liposuction Öncesi ve Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
Liposuction Tedavi Sürecinde Öncesi ve Sonrası Yapılması Gerekenler
- Bol miktarda su tüketimi gerekir
- Şekersiz meyve suları ve bitki çayları içilebilir
- Taze ve mevsime uygun sebzeler tüketilmelidir
- Şeker oranı yüksek olmayan meyveler tüketin
- Omega-3 yağ asitleri, balık ve ceviz gibi ürünleri tüketin
- Kuruyemiş ve özellikle baklagillerden tüketmeye özen gösterin
- Tam tahıllı bir beslenme yapın
- Kan sulandırıcı ürünlerin kullanımından uzak durun
Liposuction Tedavi Sürecinde Öncesi ve Sonrası Yapılmaması Gerekenler
- Hamur işi ağırlıklı beslenmek
- Şeker oranı yüksek meyve tüketimi yapmak
- Ameliyat sonrası tuzlu ürünler tüketmek
- Operasyon sonrası alkollü içecek tüketmek
Liposuction İzlerinin Geçmesi Ne Kadar Sürer?
Yağ aldırma işlemi sırasında yapılan kesiler oldukça küçüktür. Operasyondan sonra ortalama 2 hafta içerisinde bu izler azılarak kaybolur.
Liposuction Ne Kadar? Liposuction Maliyeti
Tıp dilinde yağ aldırma olarak bilinen liposuction işleminde fiyat uygulanan yönteme ve uygulanacak olan bölgeye göre değişiklik göstermektedir. Yağ aldırma işleminde Türkiye diğer ülkelere nazaran daha uygun fiyatlıdır. Bu nedenle her gün onlarca kişi liposuction işlemi yaptırmak için Türkiye’ye gelmektedir. Liposuction fiyatları için net bir şey söylemek yanlıştır. Fiyat belirlenmesi için kişinin doktor kontrolünden geçmesi gerekmektedir. Yağ aldırma işlemi hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız bizlere ulaşmanız yeterlidir.
Bizimle iletişime geçerek ayrıcalıklardan faydalanabilirsiniz.
- En iyi fiyat garantisi
- Gizli ödemelerle asla karşılaşmazsınız.
- Ücretsiz VIP Transferler ( Havaalanından – Otele ya da Kliniğe )
- Paket fiyatlarına konaklama dahildir.
Hafta Hafta Liposuction Sonuçları
Yağ aldırma işlemi günlük hayatınızı kısıtlayan bir işlem değildir. Bir günlük dinlenme sonrasında kendinizi güvende hissediyorsanız korse kullanmak şartı ile günlük hayatınızda geri dönebilirsiniz. Korse ortalama 1 ay boyunca kullanılması gerekir.
Liposuction Güvenli midir?
Yağ aldırma işlemi sistemik bir sağlık problemi bulunmayan bir yöntemdir. Hamile olmayan ya da yeni doğum yapmış olmayan kişilere uygulanabilir. Bu işlemi yaptırmış olmanız tekrar kilo almayacağınız anlamına gelmez.
Liposuction İyileşme Süresi
Yağ aldırma işlemi sonrasında hasta ortalama bir hafta içerisinde günlük yaşantısına geri dönebilir. Ancak bu işlemden sonra iyileşme süreci ortalama 4 ile 6 haftalık bir zaman dilimi içinde gerçekleşir.
Genellikle bu ameliyat sonrasında kişide şişlik ve ödem oluşma problemi gözlemlenebilir. Bu şişlik ve ödemden kurtulmak için ortalama 2,5 ila 3 ay geçmesi gerekir. Şişlik ve ödemin vücuttan atılması ile ameliyat sonucu net olarak görülmeye başlar
Liposuction Prosedürü
Yağ aldırma prosedürüne göre bu işlem genel anestezi ya da sedasyon ile gerçekleştirilir. Yağ emme işlemi yapılacak olan bölgede yağ dokusuna önce sıvı enjekte edilir. Bu sıvı sayesinde hem yağ emme sırasında kanama azaltılmış olur hem de ameliyat sonrası ağrı azaltılmış olur. Ameliyat sonrası gizlenmesi ve düzelmesi daha kolay olan 1 ila 2 cm’lik kesiler yapılarak kanüller yardımı ile yağ emme işlemi gerçekleştirilir. İşlem bittiğinde hastaya korse giydirilir. Bu korse işlemden sonra en az 1 ay kullanılır.
Liposuction Tehlikeli midir?
Dünya genelinde yağ aldırma işlemindeki deneyime göre bu işlemin zararı olabildiğince azdır. Ortaya çıkabilecek nadir birkaç sorun vardır. Bunlar;
- Enfeksiyon
- Kanama
- Cilt ülseri
- Sinir yaralanması
Bu riskler teknolojinin de ilerlemesi ile en aza indirgenmiştir. Tamamen lokal anestezi altındayken yapılır. Yağ aldırma işlemi yararları ispatlanmış, kanıtlanmış bir işlemdir. Her cerrahi işlemde olduğu gibi bu işlemde de morarma ya da şişlik görülebilir.
Liposuction Ameliyatına Nasıl Hazırlanmalı?
Operasyon öncesinde nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini doktorunuz size ayrıntılı bir şekilde anlatacaktır. Uygulama sonrasında bir refakatçinizin olması rahatlamanızı sağlayacaktır.
Ameliyat öncesi sigara ve alkol tüketiminin yani sıra kan sulandırıcı ürünlerin kullanımı da kesilmelidir. En az 12 saat bir şey yiyip içmemeniz gerekir.
Liposuction Sonuçları
Yağ ve yağ hücreleri yağ aldırma işleminde kalıcı olarak vücuttan uzaklaştırılır. Fakat kilo alımı devam ederse yağ alınan bilge dışında diğer alanlarda kilo alımı devam edecektir. Yani başka bölgelerde yağlanma sorunu ile karşılaşabilirsiniz. İşlem sonrasında vücut şeklinizi korumak için hamur işlerinden ve çok şekerli, tuzlu gıdalardan uzak durmanız gerekir. Protein, meyve ve sebze ağırlıklı, az yağlı besinler tüketerek hayatınızı düzene sokabilirsiniz.
Bunların yanı sıra egzersiz ve spor yapımı da oldukça önemlidir.
Yağ Aldırma İşlemi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Liposuction acıyor mu?
Hastalar bu ameliyat esnasında anestezi altında olduğu için herhangi bir acı hissetmezler. Operasyon sonrası hafif sızlama ve ağrılar olabilmektedir. Fakat bu ağrılar kısa sürede geçer.
Liposuction kalıcı mıdır?
Yağ aldırma ameliyatı sayesinde yağ hücreleri kalıcı olarak vücuttan atılmaktadır. Kişi üzerinde doğru teşhis, doğru muayene ve doğru işlem yapıldığında sonuç kalıcı olacaktır.
Liposuction iz bırakır mı?
Kişinin yağ aldırma işlemi öncesi muayenesi yapılarak yağ alınacak bilge belirlenir ve çizilir. İz kalma olasılığı hesaplanır. Günümüzde artık oldukça küçük kesiler ile yağ alma işlemi gerçekleştirildiği için işlem sonrası iz kalma riski oldukça küçüktür.
Liposuction erkeklere yapılır mı?
Evet erkekler de artık bayanlar kadar olmasa da yağ aldırma işlemi yaptırmaktadır. Özellik bel bölgesindeki inatçı yağlardan kurtulamayan erkekler bu işlemi tercih etmektedir.
Sigorta liposuction’ı karşılar mı?
Tıbben gerekli olan yağ aldırma işlemlerini sigorta karşılamaktadır. Sigortanın karşılaması için tıbbi bir neden olması zorunludur.
Liposuctiondan ne kadar süre sonra iyileşirim?
Yağ aldırma işlemi sonrasında ortalama bir hafta sonra kişi sosyal hayatına geri dönebilir. Tam iyileşme ise 4 ila 6 hafta arasında gerçekleşir. Bu ameliyat sonrasında vücuttan şişlik ve ödem görülmesi muhtemeldir. Bu şişlik ve ödemin vücuttan tamamen atılması ortalama 2,5 – 3 ayı bulabilmektedir. İyileşme sürecini hızlandırmak için operasyon sonrası uyulması gereken hususlara dikkat etmek ve ilaçları düzenli kullanmak oldukça önemlidir. Beklenmeyen bir durum veya ağrı ile karşılaşıldığında doktorunuz ile iletişime geçmeniz gerekir.
Liposuction şişme zaman çizelgesi nasıldır?
Yağ aldırma işlemi sonrasında şişliğin tamamen vücuttan atılması ortalama 2,5 – 3 ayı bulabilmektedir.
Liposuction ile ne kadar yağ alınabilir?
Bu işlem ile vücuttan yüksek miktarda yağ alınması mümkündür. Tek seansta ortalama 8 ila 10 kilo arasında yağ alınabilir. Fakat tek seferde bu kadar yağ emilmesi vücut düzenini bozabileceği için her seansta ortalama 2,5 ila 4 kilo arası yağ alınmasının güvenli olduğu kabul edilmiştir.
Liposuction ile ne kadar kilo verebilirsiniz?
Yağ aldırma işlemindr tek seansta ortalama 2,5 ila 4 kilo arası yağ alınabilir. Bu alınan yağ saf yağdır. Kişinin vücut ağırlığında bu, ortalama 5 ila 6 kilo denk gelecektir.
Liposuction ağrılı mıdır?
Hayır ağrılı bir işlem değildir. Anestezi verilerek yapıldığı için ameliyat sırasında ağrı hissedilmez. Sonrasında olacak hafif ağrılar normaldir. İlaçların düzenli kullanılması ile bu ağrılarda ortadan kaybolacaktır.
Liposuction ve karın germe arasındaki fark nedir?
Yağ aldırma işleminde sadece yağ üzerinde işlem yapılır. Karın germe operasyonunda ise deri, yağ ve kaslar üzerinde işlem sağlanır.
Liposuction ne kadar sürer?
Yağ aldırma işleminin süresi işlem yapılacak bölgeye bağlı olarak değişse de ortalama 1 ila 3 saat arası sürmektedir.
Kimler bu işlem için ideal adaydır?
Bu işlem için en uygun adaylar normal ve ideal kilosuna yakın hamile olmayan, sağlıklı bireylerdir. Unutulmaması gereken en önemli şey bu işlemin bir kilo verme işlemi olmadığıdır. Evet yağ aldırma işlemi ile bölgesel incelme sağlanır fakat tam anlamı ile kilo vermek için yapılan bir operasyon değildir. Amaç vücuda estetik bir görünüm kazandırırken inatçı yağlardan kurtulmaktır. Bu operasyon gevşek cilt yapısı olan kişiler için uygun değildir. Hamile ve yeni doğum yapmış kişiler de bu işlemi yaptıramamaktadır.
Liposuction sonrası ne yapılmamalıdır?
- Ameliyat sonrası hamur işi ve tatlılardan uzak durulması gerekir.
- Tuzlu beslenme önerilmemektedir.
- Alkollü içeceklerin kullanımına en az 2 hafta ara verilmelidir.
- İşlem sonrası dikkat edilmesi gereken hususlar atlamamalıdır.
- Kan sulandırıcı ilaç kullanılmamalıdır
Liposuction sonrası gebelik sorun olur mu?
Gebelik söz konusu ise yağ aldırma işlemi yapılamamaktadır.
Liposuction’ın faydaları nelerdir?
Obezite sorunu olmadığı halde bölgesel zayıflatma yöntemi ile kurtulamadığınız inatçı yağları vücuttan uzaklaştırarak vücudunuza daha estetik bir görünüm kazandırabilir. Bu operasyon ile estetik görünüme kavuşurken vücuttan istenmeyen yağların atılması da sağlanır.