Karın Germe Ameliyatından Kurtulmanın En Hızlı Yolu Nedir?
Sık kilo alıp verme yüzünden, vücutta bir takım sarkmalar ve deformasyonlar oluşur. İnsanları psikolojik olarak oldukça etkileyen bu durum, karın germe operasyonlarını akla getirir. Karın germe ameliyatlarından kurtulmanın en hızlı yolu; düzenli ve sağlıklı kilo verme ile dengeli beslenmekten geçer. Ayrıca ameliyatsız olarak, yağ hücrelerini küçülterek yok etmek ve daha estetik bir görüntü oluşturmak amacı ile lazer ile liposuction işlemlerinden de yararlanılır.
Karın germe nedir?
Diğer adı abdominasti olan karın germe işlemi; karnın fazla derisinin ameliyat ile alınarak daha sağlıklı ve gergin bir görüntü elde edilmesi yöntemine dayanan cerrahi bir operasyondur. Karın germe ameliyatı, karın derisi sarkmış ve kendi görüntüsünden rahatsız olan cinsiyet ayrımı yapılmaksızın erkek veya kadınlara uygulanarak güzel bir görüntü elde etmeyi amaçlar. Yağ hücrelerini küçültme işlemi olarak da bilinen lazer liposuction da sıklıkla tercih edilir.
Karın germe işleminden sonra nasıl bir sonuç bekleyebilirsiniz?
Görüntüsünden şikâyetçi olan her bireyin, sıklıkla başvurduğu karın germe; karnınızın vücudunuza oranla daha güzel, gergin ve sağlıklı görünmesini sağlayacak bir işlemdir. Ameliyat olarak veya ameliyatsız yaptırabileceğiniz bu işlemler, vücudunuzun daha güzel ve estetik bir görünüm kazanmasına yardımcı olmaktadır.
Karın germe için doğru aday kimdir?
Karın germe işlemi ameliyatlı olarak cerrahi bir girişim olarak yapılacaksa aşağıdaki standartlar aranır
- İlk olarak kişinin sağlıklı bir birey olması gerekir.
- Yakın zamanda karın bölgesinden herhangi bir operasyon geçirmemiş olması gerekir.
- İşlemi yaptıracak kişi kadın ise gelecekte hamilelik planlamıyor olması ve son doğumumun üzerinden en az 1 yıl geçmiş olması şartı aranır.
Ameliyatsız olarak yaptırılan lazer ile karın germe işlemi, kronik ve bu işleme uygun olmayan hastalıklara sahip insanlara önerilmez. Ameliyat ile karın germe işlemi yaptırmak isteyen kişilerde ayrıca hemolojik ve kronik hastalığı bulunan sağlıksız bireylere önerilmez.
Hasta karın germe ameliyatına nasıl hazırlanır?
Kişilere uygulanan tüm cerrahi operasyonlarda, işlemden önce en az 12 saatlik açlık gerekir. Anestezi alırken özellikle genel anestezi sırasında yaşanabilecek komplikasyonların önlenmesi amacı ile karın germe ameliyatı hazırlık aşamalarının ilki, açlık süresinin doğru sağlanmış olmasıdır. Daha sonra işlemi yaptıracağınız hastanenin kuralları dâhilinde servise yatış ve birtakım rutin tetkiklerin yapılması ile hazırlık aşaması tamamlanır.
Karın germe nasıl yapılır?
Karın germe işlemi; ameliyatlı veya ameliyatsız olarak iki şekilde yapılır. Ameliyatlı karın germe işlemi, genellikle plastik cerrahi uzmanları tarafından ameliyat ile karnın sarkmış deri kısmı alarak, karını daha estetik bir görünüme kavuşturmayı amaçlar.
Ameliyatsız karın germe işlemi ise; lazer liposuction işlemi olarak tanımlanan, karındaki yağ hücrelerini küçülterek, karnın fazla yağlardan kurtulması ile daha gergin hale gelmesini amaçlayan bir işlemdir.
Karın germe sonrası rehabilitasyon ne kadar sürer?
Karın germe ameliyatı olmuş kişilerin; 3 hafta boyunca, gece gündüz hiç çıkarmadan korse kullanmaları istenir. Dikişlerin zarar görmemesi için, ilk haftalarda özellikle karın bölgesini zorlayacak egzersizlerden uzak durmalı, ağır işlerden kaçınılmalıdır. Ameliyat sonrası genellikle hastaların yeme içme kısıtlamalarına son verilerek normal rutinlerine devam etmeleri önerilir.
Hangi tip abdominasti yapılır?
İki tür abdominasti işleminden söz edebiliriz. Bunlardan ilki; mini karın germe ameliyatı olarak tanımlanan, karnın sadece pubis üstündeki deri bolluğunu almayı amaçlayan abdominasti tipidir. Bu abdominasti tipi genellikle doğum yapmış ve tekrar doğurmayı planlamayan hastalarda uygulanır. Deri sarkması, zayıflamaya bağlı olarak karnın alt bölgesinde yoğunlaşmıştır. Sezeryan izinden biraz daha uzun bir kesi ile fazla kısım alınarak estetik ve düz bir görünüme sahip olunması sağlanır.
İkincisi ise klasik karın germe işlemidir. Karnın yan ve orta kısımları da toparlanarak daha geniş çaplı bir işlem yapılır. Genellikle çok kilolu kişilerde oluşan deformasyonların tedavisi amacı ile uygulanır.
Karında ameliyat kesiklerinin altında ve karın boşluğunda birikebilecek olan sıvı ve kanların dışarıya atılmasını sağlayan diren hortum uygulaması yapılır. Hastanın kullandığı ilaçlara bağlı olarak kan pıhtılaşması olmadığı durumlarda direnlerin faydası oldukça çok olur. İyileşme sürecine bağlı olarak direnler 1-3 gün içinde çıkarılarak hastanın günlük aktivitelerine dönmesi sağlanır. Klasik karın germe ameliyatı ile istenen düzgün ve estetik görünüm tam anlamı ile sağlanmış olur.
Karın germe ameliyatından sonra başka bir ülkede ne kadar kalmam gerekecek?
Karın germe ameliyatı işleminde hastanede yatış süresi, ameliyatın büyüklüğüne bağlı olarak değişir. Hastaneden taburcu sonrası bir süre daha doktor kontrolüne ihtiyaç duyabilirsiniz. Hastanın kilo durumuna göre ameliyat yerinde sıvı birikmemesi için, genellikle dren denilen medikal hortumlar kullanılır. Ameliyat sonrası dren ile eve gönderilen hasta bir süre sonra kontrol için hastaneye gelmelidir. Ayrıca dikiş ve pansuman işlemlerinin de yapılması ve ameliyat yerinin kontrol edilmesi için, ameliyat sonrası başka bir ülkede ise yaklaşık 1 hafta kadar daha o ülkede kalmanız gerekebilir.
Ameliyat sonrası yapılması gerekenleri yapmak için belirli bir süreye ihtiyaç duyacaksınız. İşlemden hemen sonra ülkenize dönmek için uzun yolculuklar yapmak sizin için iyi olmayabilir. Tedavi sonrası yapmanız gerekenler kısaca yazacak olursak;
- Ağır işlerde uzak durmanız gerekir
- Karın bölgesini darbelere karşı korumalısınız.
- Verilen ilaç ve tedavileri düzenli şekilde uygulamalısınız
- Dikiş ve yara pansuman ve bakımını aksatmamalısınız
- Dar ve yarayı zorlayacak kıyafetler tercih etmemelisiniz
- Yeterli ve dengeli beslenmelisiniz
- Yarayı enfeksiyonlardan ve aşırı terleme durumlarından korumalısınız
- Gerekli duyulduğunda fizik tedavi almalısınız
- Yeterli sıvı alımı sağlamalısınız
- Doktor kontrollerini aksatmadan yapmalısınız
Seyahatten önce Türkiye hakkında ne bilmelisiniz?
Öncelikle seyahat etmek istediğiniz şehir hakkında araştırma yaparak başlayabilirsiniz. Gezilecek ve görülecek güzellikleri değerlendirirken tedaviden artan zamanlarda kendinizi geliştirebilirsiniz. Kalacağınız otel hakkında bilgiler edinebilir bulunduğu konumda gezilmesi ve görülmesi gereken yerleri tespit edebilirsiniz.
Estetik veya medikal tedavi için Türkiye’yi tercih ettiyseniz, öncelikle ülkenin vize ve pasaport işlemleri hakkında bilgi almalısınız. Bu işlemleri hallettikten sonra ameliyat öncesi ve sonrası konaklayabileceğiniz tedavi gördüğünüz merkeze yakın bir konaklama merkezi bulmalısınız. Ayrıca refakatçi ihtiyacınızın olabileceği durumlarda bu işlerle ilgilenen profesyonel kişilerin de iletişim bilgilerini önceden temin etmeniz yararlı olabilir.
Türkiye’de tıp ne durumda?
Türkiye, her alanda olduğu gibi sağlıkta da her zaman çok ileri seviyede olmuş özellikle estetik ve diş hekimliği alanlarında diğer ülkelerden fazlası ile talep almaktadır. Gelişen tıp dünyasındaki gelişmeler ile kendilerini geliştiren, iyi eğitimli doktorları ile hizmetlerine devam etmektedir.
Devlet ve özel hastaneler olarak birçok alanda hizmet veren Türkiye, alanında yetişmiş ve tecrübeli birçok doktor kapasitesine sahiptir. Yapılan işlemlerin kaliteli ve kusursuz olması ile diğer ülkelerden birçok hasta tedavilerinde Türkiye’yi tercih etmektedir. Sağlık alanına yapılan yatırım ve geliştirme uygulamaları ile otel konforunda hizmet veren sağlık kurum ve kuruluşlarına sahiptir.
Burada hangi otel hizmetleri verilmektedir?
Türkiye’de her bütçeye uygun otel ve konaklama imkânlarına ulaşabilirsiniz. Otellerin büyüklük ve bulundukları konumlarına göre birçok otel hizmetleri vardır. Normal kapsamdaki otellerin dışında termal otellerden de yararlanabilirsiniz. Gelen misafirlerini hava alanlarından ücretsiz olarak konaklama yerlerine getirerek, misafirlerinin mağdur olmalarını engellerler. Müşterileri için kıyafet temini, yeme içme ihtiyaçlarının karşılanması, doktor ve sağlık alanında kolaylıkla ulaşım sağlamlarına yardımcı olmak, yurt içi seyahat planlama, rehberlik hizmetleri, telefonla uyandırma, oda servisi, çamaşırhane, ütü, çocuklar için özel bakım elemanları, oda temizliği ve özel araç kiralama gibi pek çok alanda kolaylıklar sunarlar.
Türkiye neden medikal turizmde moda?
Türkiye konumu bakımından birçok ülkeye uçak ile 2-3 saatlik mesafededir. Konum ve zaman, tedavi planlayan kişiler için önemli unsurdur. Bu yüzden dünya genelinde birçok ülke ulaşım açısından kolay olduğu için Türkiye’yi tercih ederler.
Ayrıca Türkiye, sağlık alanına en çok yatırım yapan ve gelişme sağlayan ülkelerin başında gelmektedir. En gelişmiş teknolojik aletler ile sağlıkta hizmet vermesi de tercih edilme sebepleri arasındadır. Otel konforunda sağlık hizmeti sunması, alanında uzman ve deneyimli doktor ve sağlık personellerine sahip olması da tercih sebeplerinin başında gelmektedir.
Türkiye rakip olduğu diğer ülkelere göre daha kaliteli ve düşük bütçelerle hizmet sunar. Diğer ülkelerde estetik ve diş hekimliği gibi uygulamalar ücretsiz devlet tarafından karşılanmadığından diğer ülke vatandaşları hem kaliteli hem de uygun fiyatlarla Türkiye’den sağlık uygulamalarında faydalanabilmektedirler.
Plastik ve estetik alanlarında kullanılan son teknolojik aletler ile özellikle iyi eğitim almış profesyonel doktorların olması Türkiye’nin tercih edilme sebepleri arasındadır.
Türkiye ‘ ye seyahat etmek için en iyi zaman ne zaman?
Türkiye, her mevsimde ve zamanda ayrı güzellikleri olan ve harika konuma sahip ender ülkelerden biridir. Türkiye’ ye seyahat için en uygun uygun zaman yoktur. Çünkü her koşulda ülkenin güzellikleri gelen turistleri memnun etmeye yeterli olmaktadır. Her mevsiminin kendine has güzellikleri var olduğu için ülkenin her şehrine istediğiniz zaman seyahat edebilirsiniz.
Vizeye ihtiyacım var mı?
Türkiye, 91 ülkeye vizeden muafiyet sağlayarak seyahat kolaylığı sağlamıştır. Eğer belirtilen ülkeler dışındaki ülke vatandaşıysanız ülkeye vize başvurusunda bulunarak seyahat edebilirsiniz. Belirtilen ülke vatandaşlarının ne sıklıkla ülkeye giriş çıkış yapacakları ve kaç gün süre ile konaklayabilecekleri 21 Aralık 2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararında belirtilmiştir. Vize muafiyeti sağlanan umuma mahsus pasaport hamili ülkelerden bazıları aşağıda sıralanmıştır:
- Avusturya
- Almanya
- Belçika
- Hırvatistan
- İrlanda
- Hollanda
- Norveç
- Polonya
- Birleşik krallık
- Azerbaycan
- Lübnan
- İran
- İtalya
- İsrail
Türkiye ‘ye tedavi amaçlı vize başvurusunda bulunmak için hangi belgeler gereklidir?
Türkiye ye vize başvurusunda bulunmak için pasaportunuzun en an 90 gün geçerliliğe sahip olduğundan emin olun. Geldiğiniz ülkeye bağlı olarak Türkiye’de turist olarak kalmanız için 3 aylık bir süreniz olacaktır. Birçok ülke vatandaşı için vize ön başvuru şartı aranmamaktadır. Fakat olumsuz bir durumla karşılaşmamak için ülkenizin vize koşullarını tekrar gözden geçirmeniz faydalı olacaktır. Ön başvuru gerekmeyen ülkeler için sınır kapılarından direk vize alabilir veya ülkenizde bulunan Türk konsolosluklarından başvuruda bulunabilirsiniz. Vizeler birçok girişi kapsar ve 2 aylık geçerlilikleri vardır. Her birey ve pasaport sahipleri için çocuklalar da dahil vize almanız gerekir.
Tedavinizin planlandığı sağlık kurumu tarafından vize almanızda gerekli olan belgelerin gönderilmesi gerekir. Sağlık kuruluşundan gönderilmesi gereken belgeler;
- Hastane ücretinin yatırılmış olduğunu gösteren fatura
- Sağlık vizesi başvuru dilekçesi
- Biyometrik fotoğraf
- Tedavinin gerekliliğini ve içeriğini belirten resmi evrak
- Uçak bilet rezervasyonu
- Konaklama yapılacak otel rezervasyonu
- Hastanın gelir durumunu belirten belge
- Pasaportun ön ve arka yüzünün fotokopisi
- Tedavi tamamlandıktan sonra yazılmış doktor epikriz raporu
- Zorunlu sağlık sigortası