Diş İmplantı Sonrası Kulak Ağrısı

Diş İmplantı Ağrı Yapar Mı

Diş implantı tedavisi sırasında hastanın tercihine bağlı olarak genel veya lokal anestezi metodu ile yapılır. Anestezi uygulamasından dolayı ağrı olmaz anca anestezinin etkisi geçtikten sonra hafif bir ağrı hissedilebilir. Diş-implantı sonrasında kulak ağrısı oldukça normaldir ve fazla şiddetli bir biçimde hissedilmeyecektir.  Diş hekimleri tarafından reçete edilen ilaçların kullanılmasıyla bu ağrı geçer. Diş-implantı sonrasında ağrının giderilmesinde en önemli sorumluluk hastalara aittir. Ağızda bakteri oluşmasını önlemek adına antibiyotik ilaç kullanımı dikkatli bir biçimde yapılmalıdır ve kesinlikle enfeksiyon kapmamanız gerekmektedir. Ayrıca hissedilen ağrının derecesi, hastanın acı eşiğine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. 

Diş İmplantından Sonra Uzun Süreli Kulak Ağrısı Olur Mu? 

Hastalar, diş implantı tedavisi sonrasında her daim diş ve ağız sağlığı için gerekli olan hassasiyeti göstermek durumunda kalmıştır. Diş hekiminin reçete ettiği ilaçların haricinde kesinlikle başka bir ilaç kullanılmamalıdır. Çeneyi zorlayan hareketlerden ve katı gıda alımlarından bir müddet kaçınılmalı ve hasta sigara kullanıyorsa bir süre ara vermelidir.  Kulak ağrısı, cerrahi işlemden hemen sonra ortaya çıkabilir. Diş implantı, kaliteli bir malzeme, doğru bir teşhis, doğru bir ameliyat ve uzman bir diş hekimi ile gerçekleştirilirse kulak ağrısı için endişelenecek hiçbir şey yoktur.

Diş İmplantı Ağrısı Varsa ne Yapmalı?

Diş-implantı ameliyatından hemen sonra uzun bir süre diş ya da kulak ağrısı olursa ve ağız bakımı iyi yapılmamışsa dişte bir enfeksiyon oluşmuş olabilir. Böyle bir durumda derhal diş hekiminize gitmeli ve vakit kaybetmeden sizi muayene etmesine izin vermelisiniz. Diş ve kulak ağrısı oluşumu çok nadir de olsa diş-implantı tedavisinden sonra görülebilecek olan ve endişe edilmemesi gereken bir konudur. 

İmplant sonrasi kulak ağrisi
Diş İmplantı Sonrası Kulak Ağrısı 1

Diş Implantı Tedavisinden Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir? 

Diş-implantı tedavisi sırasında hastanın müdahaleleri hissetmemesi adına lokal anestezi yöntemi kullanılır. Anestezi tesirini gösterdikten sonra doktor tarafından yapılan herhangi bir uygulamadan dolayı ağrı olmaz. Hastanın sağlığı yaşı ya da özel bir isteği gibi istisna olabilecek durumlarda genel anestezi yöntemi de kullanılır. Doktorunuz diş implantı tedavisinden sonra olası bir ağrıyı önlemek için ağrı kesiciler reçete edebilir. Dişin durumuna ve ameliyatın boyutuna bağlı olarak ilk hafta diş etlerinizin şişmesini ve ağrımasını önlemek için doktorunuzun önerdiği antibiyotiği de kullanmanız gerekebilir. Diş-implantı tedavisinde sonra hekiminizin diş bakım tavsiyelerine önem göstermeli ve ilaçlarınızı kullanmaya özen göstermelisiniz.

Diş implantı tedavisinden sonraki ilk iki günün özellikle önemli olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Ağız gargarası kullanarak ve dişlerinizi rutin bir biçimde fırçalayarak iyileşme sürecini hızlandırabilirsiniz. Tedaviden sonraki ilk haftalarda bir gerginlik hissi hissedebilirsiniz. Katı gıdalar tüketme, çenenizi sıkıca kapatma ve dişlerinizi sıkma gibi durumlardan mümkün mertebe uzak durmalısınız. Dişlerinizi çok yavaş bir biçimde fırçalamalı ve diş ipi kullanırken dikkatli bir biçimde hareket etmelisiniz. 

Diş implantı tedavisinden sonra 1 veya 2 gün ağrı kesici alırsanız bu süreci rahatlıkla atlatabilirsiniz. Bir tedavi yöntemi olarak diş implantı, önemli bir sağlık sorununuz yoksa hayat boyu kullanabileceğiniz ve dişlerinizin bakımını düzenli olarak yaptırabileceğiniz üst düzey bir konforu temsil eder. Diğer kriterler ise ameliyat eden diş hekiminin iş tecrübesidir. Çocuklarda gelişimleri nedeniyle diş implantı tedavisi önerilmese de yetişkinlerde bilhassa eksik dişlerin tedavi ile yeniden oluşturulmasında en başarılı ve en kesin çözümlerden bir tanesidir. Titanyum materyalin maksiler kemik tarafından hızlı emilmesi sayesinde iyileşme süresi de aynı hızla ilerler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir