Estetik Dolgu Nedir?
Estetik dolgu kompozit malzeme ile kişinin diş rengine sahip dolgu malzemesinin kullanılmasıyla yapılan yöntemdir. Bu dolgu türü halojen ışık ve sertleştirilmektedir. Estetik dolgu uygulamasının tercih edilme nedeni kişiden kişiye değişmektedir. Yapılan dolgunun şekil ve renk itibari ile doğal dişe benzemesi, dolgu sınırlarının belli olmaması tercih edilme nedenlerinin başında gelmektedir. Bu yöntem ile yapılan dolgu kişinin kendi dişinden ayırt edilemez. Eski yıllarda metal dolguların daha dayanıklı olduğuna inanılırdı. Gelişen teknoloji ile birlikte artan içerikler sayesinde bu yöntem metal dolgulardan daha uzun ömürlü ve estetik yapıya sahiptir.
Dolgunuzu yaptırdıktan sonra dişlerin rutin bakımı yapıldığı sürece herhangi bir çürüme yoksa değiştirmeniz gerekmez.
Dişleri kimyasal olarak bağlandığı için olabilecek kırılmalara karşı koruyucudur ve dişlerimizin sertliğini daha yakın sertliğe sahiptir. En çok merak edilen sorulardan bir tanesi de eski siyah dolguların estetik dolguyu değiştirilip değiştirilemediğidir. Günümüzde eski dolgularınızı tek seansta estetik dolgu ile değiştirmeniz mümkün hale gelmiştir.
Estetik Dolgu Kimlere Yapılır?
Dolgu işlemi yapılabilecek her hastaya estetik dolgu uygulaması yapılabilmektedir. Dolgu yapılamayacak kişiler şu şekildedir;
- Gebelik dönemindeki kişilere uygulanamaz
- Emzirme dönemindeki anneler dolgu yaptıramaz
- Dolgu yapılacak bölgede enfeksiyonu olan hastalara dolgu işlemi yapılmaz
- Otoimmün hastalıklarına sahip olanlar dolgu yaptıramaz
- Savunma sistemi bozuk olan hastalara uygulanmaz
- İlaç alerjisi olan hastalarda dikkatli kullanımı gerekir
Estetik Diş Dolgusu Nasıl Yapılır?
Estetik diş dolgusu oldukça basit bir uygulamadır. Tek seansta yapılabilmektedir. İşlem öncesi bölgeye lokal anestezi verilir. Çürük olan diş ya da dişlerin temiz. Temizlik işleminden sonra dolgu işlemine geçilir. Bizotaj uygulaması ile dolgu malzemesi dişe daha sağlam tutturulur.
Dolgunun ideal sertliğe ulaşması için ışınlama yöntemi kullanılır. Dolgu işlemi bittikten sonra hizalama işlemi yapılır. İşte fazla çıkıntı ya da yükseklik varsa düzeltilir. Sonrasında dolgunun pürüzsüz hale gelmesi sağlanır. Dolgu kısmının cilalanması ile işlem tamamlanmış olur. Herhangi bir zorlayıcı yanı olmadığı için hasta konforlu bir şekilde hizmet alır.
Türkiye’de Estetik Dolgu
İdeal gülüşe sahip olabilmek için diş yapınızın ve diş renginizin düzgün olması gerekir. Dişler gülüşleri oluşturan en önemli yapılardandır. Zaman içerisinde dişlerde çürüme veya kırıl ma görülebilmektedir. İşlerdeki bu hasarı tedavi etmek de mümkündür. Uygun diş dolgusu malzemeleri ile dişteki hasarlar onarılabilmektedir. Dolgu uygulamasında gri ve gümüş renkli dolgu malzemeleri kullanılır. Bu da hastalar tarafından çok hoş karşılanan bir durum değildir. Son yıllarda teknolojik ve bilimsel gelişmeler sayesinde kompozit dolgu maddeleri hayatımıza girmiş bulunmaktadır. Popülerliği günden güne hızlı bir şekilde artan dolgu malzemesi sayesinde dişler daha estetik bir görünüm kazanır. Güzel ve estetik bir görüntü oluşturduğu için estetik diş dolgusu yöntemi tercih edilmektedir.
Daha doğal dış görünümü sağlamasından dolayı en çok uygulama yapılan yöntemdir. Estetik dolgular beyaz dolgu olarak da adlandırılmaktadır. Estetik bölümü kazandırmasının yanı sıra oldukça sağlam bir yapıya sahip olması nedeni ile de kullanımı oldukça yaygındır.
Türkiye sağlık alanında dünya liderlerine kafa tutmayı başarmıştır. Doktorların tecrübesi ve ekipman kalitesi sayesinde her gün yüzlerce hasta tedavi olmak için Türkiye’ye gelmektedir.
Türkiye’de konaklamadan ulaşıma, hastane işlemlerinden organizasyona kadar her adımda hastalarımıza hizmet vermekteyiz. Türkiye’de estetik diş dolgusu yaptırmak isteyen kişilerin bizlere ulaşması yeterli olacaktır.
Estetik Dolgu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Estetik diş dolgusu ne kadar sürer?
Estetik diş dolgusu yaptırmak kendinizi hissetmenizi sağlar. Ayrıca özgüveninizi yükseltir. Gerçek dişi benzer yapısı sayesinde Günümüzde en çok tercih edilen dolgu çeşididir. Lokal anestezi ile birlikte yapılır. Yapılan işlem acısız ve ağrısız bir yöntemdir. Bir diş için ortalama dolgu yapma süresi 25 ile 30 dakika sürmektedir. Diş yapısında çok fazla hasar yoksa bu süre 20 dakikaya düşer. Saatler süren bir işlem değildir. Profesyonel ve kaliteli bir şekilde yapılan diş dolgusu kullanıma bağlı olarak en az 5 ile 7 yıl arasında dayanır. 10 yıldan daha fazla süredir dolgularını kullanan hastalar da mevcuttur. Bu tamamen kişinin bakımına ve kullanımına bağlıdır.
Diş dolgusu acıtır mı?
Dolgu işlemi sırasında anestezi verildiği için herhangi bir ağrı ya da sızı hissedilmez. Dolgu yapılma amacı dişlerdeki çürüklerin temizlenmesi veya boşlukların kapatılmasını sağlamaktır.