Diş Kaplama Yapmak Gerçekten Ağrılı Mı? 2023
Diş kaplama yapmak gerçekten ağrılı mı? Ağız içi temizliği ile beraber dişlerin kesilmesi için işlem öncesinde lokal anestezi yapılmaktadır. Hastalar diş kesilirken acı hissetmemektedir. Diş kesimi senası tamamlandıktan sonra da anestezi ilaçlarının etkisi birkaç saat içerisinde azalacaktır. Hastalar daha sonra ağrı ve acı hissedebilirler. Diş kesilmesi sonrasında ağrı olması oldukça normal bir durumdur.
Bunun için hekimlerin, hastalar için belirli bir süre kullanılmak amacıyla ağrı kesici ilaç önermektedir. Normalden fazla hissedilen ağrılar içinse hekimler ile görüşme yapmak daha yararlı olacaktır. Zirkonyum kaplama yapmak için diş hekiminin yaptığı küçültme işleminde, dişin dış kesimindeki sert mine dokusunun ortadan kaldırılmaktadır. Alt kısımda dentin yüzeyi açığa çıkmaktadır.
Ortaya çıkan dentin yüzeyindeki kanallar sebebiyle diş pulpas ısısal değişmelere karşı oldukça hassas olduğu için işlemden sonraki birkaç gün boyunca hafif ağrı oluşabilir. Diş yapıştırma işlemin de tabiatıyla beraber bir süre hassasiyet yapabilir. Bu hafif ağrıların ortalama 2 ile 3 haftada geçmesi gerekmektedir. Geçmediği taktirde diş ağrısının altında başka nedenlerle aranması gerekir.
Diş Kaplama Diş Ağrısının Nedenleri ve Tedavisi
Diş kaplama diş ağrısının nedenleri ve tedavisi, kaplama dişin ağrı yapmasının pek çok sebebi bulunur. Dişlerin çürük olması gibi kişilerin diş eti çekilmeler yaşaması, kaplama dişlerin tam olarak yapıştırılamaması, dişlere ya da diş etine baskı yapması ve dişlerin kişiye uygun olmaması gibi durumlar olabilmektedir. Kaplama dişlerde çürüme özelliği göstermese bile altındaki dişlerde çürüme gözlemlenebilir. Bu durumlarda yine kaplama dişlerde ağrı olur.
Diş etinin ve dişten kaynaklı olarak problemlerden dolayı kaplama dişler ağrı olabilir. Bu durumda bir diş hekiminin müdahalesi yerinde bir tedavi yöntemi olur. Kaplama dişler çürüme özelliği göstermese de altındaki dişlere çürüme yaşanabilir. Bu tarz durumlarda yine kaplama dişlerin ağrılı olabilir. Diş etinde ve dişten kaynaklı problemlerden kaynaklı dişlerde ağrılar oluşturabilir. Bu durumda bir diş hekimine başvurmak doğru olacaktır.
Bir Diş Kronunda Rahatsızlığı Ne Tetikleyebilir?
Bir diş kronunda rahatsızlığı ne tetikleyebilir? Kaplama diş takıldıktan sonra, alt bölgedeki dişlere veya diş etine baskı yaparsa ağrı oluşturabilir. Bu durum hastanın kendisi ile ilgili olabilecek diş hekimi ile ilgili olabilmektedir. Diş etine fazlaca baskı yapacak şekilde planlamışsa, kaplama diş takıldıktan sonra ağrı yapabilmektedir. Böyle bir durumu ancak diş hekimi düzeltir. Bu tarz sıkıntı yaşayan mutlaka bir diş hekimine muayene olmalıdır.
Zirkonyum kaplamadan sonra ağrı yapması gayet doğrudur. Bu element doğada bulunan beyaz bir metaldir. Hem estetik hem de sağlam olması sebebiyle, diş doktorları tarafından kaplama dişlerde tercih edilen bir yöntemdir.
Taç Altında Diş Çürüğü olabilir
Taç altında diş çürüğü olabilir, diş kronlarının altındaki diş hala aktiftir. Bu nedenle diş-taç arasındaki birleşimin yerinde diş çürüğü ya da yeni bir boşluk oluşturabilir. Bir diş boşluğu sinire zarar verecek kadar derinse, kök kanal tedavisine başlanacaktır. Doğru bir şekilde yapılan, temiz bakılan kaplamaların ve köprülerin içindeki ayak diş adı verilen taşıyıcı dişler çürümez. Ayak dişler, yapılan restorasyonun çeşidine göre kesilmektedir. Diş kesimi dişten belli kurallar dahilinde aşındırma yapar.
Bu aşındırmaların miktarına göre metal destekli kaplamada daha çok zirkonyum kaplamada daha az kullanılır. Cam seramik kaplamada ise daha azdır. Dişin en dış tabakasına mine tabakası adı verilmektedir.
Dişte Enfeksiyon Olabilir
Dişte enfeksiyon olabilir, taç alanına kadar olan kısımda kanal bulunmuyorsa dişin her zaman sinirleri olduğu anlamına gelmektedir. Taç travmatize olmuş bir sinire baskı yaptığı takdirde, bir iltihap oluşturabilir. Siniri enfekte eden bakterilerin sızdıran taç altındaki eski dolgulardan da enfeksiyonlar meydana gelmektedir.
Enfeksiyon olduğuna dair belirtiler arasında, diş etlerinde şişme, sıcak ya da soğuk duyarlılık, şişme, ısırıldığı zaman ağrı ve ateş olabilir. Mantar veya virüslerin neden olduğu enfeksiyonların potansiyel olarak şişmiş diş etlerine sebep olur. Herpesi bulunan hastaların, avukat herpetik gingivotomatit adı verilen, diş etlerinin şişmesine sebep olan bir duruma yol açar.
Kuron Ameliyatı Sonucu İltihaplanan Diş Etleri
Kuron ameliyatı sonucu iltihaplanan diş etleri, taç yerleştirmek için yapılan operasyonun ardından ağrı hissedilebilir. Bu rahatsızlıklar belli bir süre daha sürebilir. Taç ameliyatından sonra fazla ağrı varsa, ağrı iki hafta sonra geçmiyorsa acilen bir diş hekimi ile görüşmekte fayda sağlayacaktır. Diş eti iltihabında şişmiş olan diş etlerinin en yaygın sebebidir. Diş etlerinin tahriş olmasına ve şişmesine sebep olan bir diş eti rahatsızlığıdır.
Semptomlar oldukça hafif olabileceğinden birçok insanda, diş eti iltihabı sonunda periodontitis isimlendirilen çok daha ciddi bir duruma ve olası diş kaybına yol açacaktır. Diş eti iltihabında çoğunlukla kötü ağız hijyeninin bir sonucu olarak ortaya çıkmaktadır.
Kırılmış Bir Diş veya Taç
Kırılmış bir diş veya taç minimum seviyede rahatsızlık, kırık bir taç ya da bir taç altındaki dişten kaynaklı olabilir. Çatlak sebebiyle sıcağa, buza veya havaya karşı bile duyarlı hale gelebilirsiniz. Bükülmüş gevşek ya da çatlamış olsa da tacın tamir edilmesi oldukça önemlidir. Kırılmış bir kaplama dişlerde, ağız iç estetik görüntüsünü etkileyen önemli bir durumdur. Estetik sorunlar beraberinde ağız yaralanması ve çiğneme güçsüzlüğü gibi durumlar gözlemlenebilir.
Kişilerin sıklıkla yaşadığı durumların başında gelen kaplama dişinin kırılması sorununun nedenleri ve nasıl çözüleceği merakı içerisindedir. Birbirinden çok farklı şekillerde ortaya çıkabilir. Özellikle dış yüzeylerde başlayan kırılmalar şekilde de ileri gelebilir. Görüntüyü olumsuz yönde etkileyen bu kırık ve çatlakların kişilerin sağlığı açısından olumsuzluğu beraberinde getirecektir.
Doğru Takılmayan Taç
Doğru takılmayan taç, tam oturmaması durumunda hastaya acı ve ağrı yapması mümkündür. Kötü bir uyumda, ısırık ve gülüşlerde de olumsuz yönde etki edecektir. Isırma, taç dişin üzerinde çok yüksek olduğundan dolayı ağrıya sebep olur. Diş tacı, dişlerin geri kalanında ısırığa karşı uyumlanmaktadır. Isırık yanlış ise baş ağrısı veya çene ağrısına sebep olacaktır.
Fakat profesyonel olarak tecrübe sahibi bir diş hekiminin yapacağı tedavide diş gıcırdatması veya girintili diş etlerinin diş tacının ağrılı olmasının nedenler arasında olabilir. Diş tacı ağrısının sebebi ve şiddetine göre tedavinin seyrini belirlemektedir. Rahatsızlığı hafifletmeye yardımcı olabilecek bazı temel bilgiler olabilir.
Diş Taç Ağrınız ve Hassasiyetiniz Nasıl Tedavi Edilir?
Diş taç ağrınız ve hassasiyetiniz nasıl tedavi edilir? diş hekimi tarafından verilen ağrı kesici ilaçlarının hastanın diş kaplamasına tamamen alışana kadar yardımcı olabilir. Tedavi sonrasında ağzın tuzlu su ile çalkalanması oldukça işe yarar. Bitkisel ilaçlarda ağırının hafifletmeye yardımcı olur. Fakat bunların etkinliği bilimsel olarak kanıtlanmış bir şey değildir. Sarımsak, karanfil, zerdeçal, papatya veya zencefil gibi doğal bitkilerin doktor gözetiminde kullanıldığı zaman yardımcı olduğu bilinir.
Yapışkan tatlılardan ya da sert yiyecek gibi sorunlu gıdalardan kaçınılması önemlidir. Türkiye’de yaptırılan tedavilerin soğuk ve sıcak yiyeceklerin içecekler, diş kuron hassasiyetine ve rahatsızlığına sebep olacaktır. Türkiye’de yapılacak tedaviden önce ağzın kaliteli bir resminin gönderilmesi, yapılacak tedaviye olumlu yönde katkı sağlar.
Geri bildirim: Diş Kaplama Fiyatları Türkiye - BookingTreatments
Geri bildirim: İzmir Diş Kaplama Fiyatları 2023 - BookingTreatments
Geri bildirim: Zirkonyum Kaplama Nedir? | CureFinding
Geri bildirim: Türkiye’de Zirkonyum Kaplama: Dayanıklı, Estetik ve Doğal Görünümlü Diş Restorasyonu | CureFinding